Nyköpings Brännvin

En av våra svenska snapsar

Bakgrund

En svensk kusin till pastis och ouzo, som dock förblir klar när den blandas med vatten. Vid Stockholms-utställningen 1866 lanserades receptet för en bredare publik som ”Expositionsbrännvin”. Först 1924 fick det sitt nuvarande namn.

Nyköpings Brännvin
Nyköpings Brännvin

Kryddning

Anis, fänkål och kummin

Karaktär

Stor doft med tydlig karaktär av anis, inslag av fänkål. Frisk och fyllig smak av anis, fänkål och pomerans. Tydlig sötma. Vattenklar färg.

Användningsområde

Utmärkt som aperitif med en isbit och en skvätt vatten, gärna till smakstarka smårätter som vitlökskorv, oliver och fårost. God till fisksoppa av medelhavstyp och smakstarka sillar.

  • Volym500ml
  • Varunummer266
  • Alkoholhalt38%
Läs mer på systembolaget