O.P. Anderson Whisky Cask

En av våra svenska snapsar

Bakgrund

O.P. Anderson Whisky Cask är den femte uppföljaren till de tidigare limiterade utgåvorna av O.P. Anderson. Akvaviten har lagrats i upp till 14 år på skotska whiskyfat och är tappad från de fat som kryddmästare Jonas Odland har lagrat sedan millennieskiftet.

O.P. Anderson Whisky Cask
O.P. Anderson Whisky Cask

Kryddning

Akvaviten är kryddad med kummin, anis och fänkål och har mognat på whiskyfat. Man har använt fat som ursprungligen lagrat amerikanska Bourbon och som sedan använts för att lagra skotsk single malt, i upp till 14 år för att få en komplex lagringskaraktär. Därefter har kryddmästare Jonas Odland noggrant valt ut och blandat innehållet från 15 olika ekfat som alla bidrar med sin unika karaktär för att ge O.P. Anderson Whisky Cask sin komplexa smak.

Karaktär

Smakrik och komplex akvavit med toner av torkad frukt och vanilj. Akvaviten har även en avrundad kryddighet, nyanser av rökighet och en lång eftersmak.

Användningsområde

Avnjut O.P. Anderson Whisky Cask rumstempererad i ett kupat glas, till exempel ett whiskyglas eller en cognacskupa. Tillsätt gärna en skvätt vatten för att framhäva smakerna ytterligare. Drycken går utmärkt att avnjuta som den är, eller i kombination med mat. O.P. Anderson Whisky Cask förhöjer särskilt smakerna i lagrad ost och rökt mat.

  • Volym500ml
  • Varunummer10145
  • Alkoholhalt40%
Läs mer på systembolaget