Prima Grill

En av våra svenska snapsar

Bakgrund

Det kryddade brännvinet med sina unika smaksättningar är ett perfekt sällskap till grillade rätter. Det förstärker smakerna i maten och förhöjer smakupplevelsen.

Prima Grill består av fem kryddade brännvin, utvalda av vår kryddmästare Jonas Odland för att de passar särskilt bra till grillat. Med Prima Grill kan du vara säker på att få till träffsäkra smakkombinationer mellan grillad mat och kryddat brännvin. Med Prima Grill medföljer även en broschyr med inspirerande tips på maträtter för härliga smaksensationer!

Om du söker ytterligare inspiration samt om du verkligen vill briljera framför grillen i sommar så spana gärna in kocken och kokboksförfattaren Jonas Crambys egenkomponerade recept på grillrätter som matchar utmärkt med kryddat brännvin. Recepten hittar du längre ned på denna sida!

Prima Grill
Prima Grill

Kryddning

PRIMA Grill innehåller: O.P. Anderson, Östgöta Sädesbrännvin, Hallands Fläder, Läckö Slottsaquavit och Örtagårdsbrännvin.

Användningsområde

O.P. Anderson – en fyllig akvavit med kryddning av kummin, anis och fänkål som är bästa vän med inläggningar och ost! Prova till en grillad ryggbiff, picklade grönsaker och en cheddarkräm för en delikat helhet.

Östgöta Sädesbrännvin – med sina inslag av whisky är den klockren till grillat och de söta tonerna från russin och honung gifter sig väl med feta, rökiga och salta smaker.

Hallands Fläder – ett kryddat brännvin med mycket fläder men även inslag av enbär och kanelblom. Tack vare sin fruktighet är det en perfekt partner till het mat samt fisk och skaldjur!

Läckö Slottsaquavit - en mild och stilfull akvavit kryddad med dillfrö, fänkål, korianderfrö och en aning sherry. Kräver ingen storslagen matlagning utan lyfter fint smakerna i naturella skaldjur eller lätt grillad fisk eller primörer, smaksatta med endast bara smör och salt!

Örtagårdsbrännvin – rosmarin och timjan tillsammans med friskheten från citron! Medelhavssmaker till grillat är inte helt ovanligt och det här brännvinet är fantastiskt till mat med inslag av örter, tomat, oliver, citron och vitlök.

  • Volym5stà50ml
  • Varunummer87021-04
  • Alkoholhalt38,4 %
Läs mer på systembolaget