Svartvinbärsbrännvin

En av våra svenska snapsar

Bakgrund

Svartvinbärsbrännvin lanserades 1929 och var den första moderna snapsen som baserade sig på bär. Traditionen att krydda sitt brännvin med svarta vinbär och bladen till busken har en lång historia. Ursprungligen var det främst den läkande kraften man var ute efter men numera är det den friska smaken som lockar.

Svartvinbärsbrännvin
Svartvinbärsbrännvin

Kryddning

Svarta vinbär

Karaktär

Fyllig och fruktig doft av svarta vinbär, något syrlig och kärv smak med en liten sötma. Mörk, röd färg.

Användningsområde

Utmärkt till söta desserter, exempelvis mandel- eller chokladtårta. Passar även bra till vilt, exempelvis älg och rådjur som brukar serveras med gelé. Svart Vinbärs Brännvin kan också drickas som fördrink med en isbit i.

  • Volym350ml, 700ml
  • Varunummer22
  • Alkoholhalt38%
Läs mer på systembolaget